Ізраїльтян із громадянством РФ можуть призвати до російської армії — МЗС опублікувало попередження

Міністерство закордонних справ Ізраїлю попередило ізраїльтян, які мають громадянство РФ, про те, що їх можуть призвати служити до російської армії.

Про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на заяву міністерства, передає Укрінформ.

У заяві МЗС йдеться, що громадяни з російським громадянством, навіть якщо вони ніколи не мали паспорта РФ, підпадають під дію законів і нормативних актів Росії, включно з рішенням про призов до російської армії.

У зв’язку з цим МЗС зазначило, що громадяни Ізраїлю з російським громадянством повинні залишити Росію лише за дійсним російським проїзним документом. У Міністерстві попередили, що ізраїльтяни не зможуть виїхати з Росії до отримання російського проїзного документа (внутрішнього та закордонного паспорта), і цей процес може зайняти тривалий час.

«Громадян Ізраїлю, які мають російське громадянство, просять враховувати цю інформацію при плануванні поїздок і перебуванні на території Росії», – ідеться в повідомленні.

Поки повідомлень про мобілізацію громадян Ізраїлю до російської армії не було, проте є дані про участь і загибель громадян інших країн на війні проти України.

Як повідомляв Укрінформ, на боці російської армії воюють десятки тисяч громадян країн Азії та Африки.

Источник