Качинський пішов з посади віцепрем’єр-міністра Польщі

Лідер правлячої у Польщі партії “Право і Справедливість” (PiS) Качинський пішов з посади віцепрем’єр-міністра з безпекових питань.

Про це він повідомив у вівторок у коментарі PAP, передає Укрінформ.

“Наразі я вже поза урядом. Подання про відставку я направив прем’єр-міністру, і він його прийняв. Наскільки мені відомо, президент його підписав”,- сказав Качинський.

Політик зауважив, що мав намір подати у відставку ще чотири місяці тому, але розв'язана росією війна проти України внесла корективи у ці плани.

За словами політика, йому вдалося в уряді реалізувати цілі, які ставив перед собою. Лідер PiS наголосив, що під час його роботи в уряді прийняті важливі рішення щодо зміцнення оборонного потенціалу Польщі.

Качинський обіймав посаду віцепрем’єр-міністра з безпекових питань з жовтня 2020 року. Раніше, у 2006-2007 роках, він був главою уряду Польщі.

З 2003 року Качинський є одноосібним лідером правоконсервативної партії PiS, яка перебуває при владі в Польщі з листопада 2015 року.

Нещодавно за активної ролі Качинського у Польщі ухвалений Закон «Про захист вітчизни», який, зокрема, передбачає збільшення чисельності Збройних сил удвічі – до 300 тисяч, а видатків на обороноспроможність – до 3% від ВВП у 2023 році.

Фото: PAP, Fot: Leszek Szymański

Источник