Канада прискорює вакцинацію бустерною дозою через Омікрон

Найбільша канадська провінція Онтаріо на початку січня дозволить усім повнолітнім жителям отримати третю бустерну дозу вакцини від COVID-19. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції у Торонто розповів головний санітарний лікар Онтаріо Кіеран Мур.

За його словами, охочі повнолітні жителі Онтаріо зможуть записатися на третю дозу починаючи з 4 січня, але за умови, якщо після їх другого COVID-щеплення минуло не менше 6 місяців. “Рішуче закликаю всіх онтарійців дотримуватися нових та чинних обмежувальних заходів й зробити перше, друге чи третє щеплення. Це захистить усіх”, — сказав Мур.

Він також нагадав, що з початку наступного тижня бустерну дозу щеплення вже зможуть отримати 50-річні й старші жителі провінції. “Як і в багатьох інших регіонах світу, показники громадського здоров’я в Онтаріо викликають занепокоєння. Для захисту досягнутого прогресу в дальній перспективі необхідні нові кроки”, — зазначив головлікар.

Окрім цього, під час пресконференції було оголошено й про низку інших кроків, покликаних сповільнити поширення коронавірусу в Онтаріо. Зокрема, уряд відмовився від планів скасувати перевірку сертифікатів вакцинації у середині січня, натомість посиливши вимоги до цих посвідок.

На тлі поширення COVID-штаму Омікрон, цього тижня у Онтаріо було виявлено на 41% більше випадків інфікування коронавірусом, ніж минулого тижня. При цьому наразі майже 90% онтарійців, старших 12 років, отримали два щеплення від COVID-19.

У світі, станом на ранок 11 грудня, зафіксували 269 474 109 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 5 312 691 летальний випадок, одужали 242 392 329 осіб.

Источник