Кількість жертв землетрусу в Туреччині досягнула 37 тисяч

За останніми даними, кількість жертв катастрофічного землетрусу, що вразив Туреччину та Сирію, зросла до 37 тисяч, рятувальники починають згортати пошуки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

За даними на вечір понеділка, жертвами землетрусу в двох країнах стали понад 37 тисяч людей. Проте ці цифри далекі від остаточних.

За даними Управління з ліквідації наслідків стихійного лиха Туреччини, в країні загинуло 31 643 особи, тоді як на північному заході Сирії, за даними ООН, кількість загиблих досягла 5 714.

В ООН заявляють, що понад 800 тисяч людей позбавлені повноцінного харчування, а її агенція з надання допомоги на місцях попереджає, що остаточна кількість загиблих внаслідок землетрусу, швидше за все, подвоїться.

Запаси продовольства в обох країнах закінчуються. Співробітник гуманітарної організації, який зараз перебуває в місті Адана на півдні Туреччини, сказав ВВС, що список необхідного — величезний, важко дістати спідню білизну, намети та ковдри.

Зазначається, що цього тижня в Туреччині та Сирії очікується низька температура, що створює додаткові труднощі як для рятувальників, так і для тих, хто вижив і залишилися без даху над головою внаслідок землетрусу.

Як повідомляв Укрінформ, ЄС мобілізував додаткову допомогу для населення районів Туреччини й Сирії, що постраждали від руйнівного землетрусу минулого тижня.

Фото: АА

Источник