Китай уперше за кілька тижнів направив бойові літаки та кораблі до Тайваню

Міністерство оборони Тайваню виявило впродовж доби 26 військових літаків і 10 бойових кораблів китайської армії навколо острова, що стало першим масованим патрулюванням за останні кілька тижнів.

Як передає Укрінформ, про це оборонне відомство повідомляє у щоденному звіті про військову діяльність КНР у соцмережі Х.

При цьому, 18 літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки, яка вважається неофіційним кордоном між материком і островом, і з трьох сторін увійшли в його зону розпізнавання ППО.

Деякі китайські літаки підлетіли небезпечно близько до узбережжя острова, наблизившись на відстань менше 80 кілометрів до його столиці Тайбея.

Крім того, військові Китаю напередодні ввечері запустили зі стартового майданчика Січан у провінції Сичуань ракету в бік західного Тихого океану, яка також пролетіла зоною розпізнавання тайванської ППО.

В оборонному відомстві Тайваню зазначили, що у відповідь на активність китайської армії розгорнули власні бойові літаки й кораблі та привели в бойову готовність ракетні системи на суходолі.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний директор Бюро національної безпеки Тайваню Цай Мін’єнь заявив про відсутність ознак того, що Китай готується найближчим часом розпочати війну і спробувати силою встановити контроль над Тайванем.

Фото: GETTY IMAGES

Источник