Конгрес США схвалив резолюцію, щоб уникнути урядового шатдауну

Обидві палати Конгресу США схвалили резолюцію щодо тимчасового продовження фінансування, що дало змогу уникнути урядового шатдауну, який міг настати вже 1 жовтня.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У Палаті представників резолюцію підтримав 341 конгресмен, проти виступили 82 законодавці. Сенатори віддали за документ 78 голосів, проти — 19. Таким чином, документ відправлено на підпис президентові Байдену.

Ухвалення резолюції відбулося після того, як законодавці нижньої палати провалили план спікера Джонсона, який передбачав скорочені видатки, а також ініціативу Трампа щодо підтвердження громадянства США тими, хто голосує на виборах. Причому проти виступили також республіканці.

Зрештою, обидві палати домовилися про умови резолюції, яка була прийнята в середу без зволікань.

Документ дозволяє продовжити фінансування урядових установ США на три місяці після 30 вересня, коли закінчується 2024 фінансовий рік. За відсутності ухваленого бюджету на 2025-й резолюція забезпечуватиме фінансування на рівні попереднього року.

Байден уже привітав рішення законодавців, підкресливши, що воно дозволить працювати над ухваленням бюджетних законопроєктів до грудня. «Моя адміністрація працюватиме з Конгресом, аби гарантувати, що ці законопроєкти відповідатимуть потребам національної оборони Америки, ветеранів, людей похилого віку, дітей і працюючих сімей, а також вирішуватимуть нагальні потреби американського народу»,- заявив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США співпрацює з Конгресом, аби зберегти після завершення фінансового року залишки фінансування, які залишилися від 60-мільярдного пакета допомоги Україні.

Источник