Країнам ЄС радять скоротити інтервал перед бустерним COVID-щепленням

Регулюючий орган ЄC — Агенція з питань лікарських засобів заявила, що варто вводити бустерну дозу вакцини від хвороби COVID-19 вже через три місяці після отримання стандартних двох уколів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Хоча зараз рекомендується проводити ревакцинацію переважно через шість місяців, наявні дані підтверджують безпеку та ефективність ревакцинації вже за три місяці після її завершення", — заявив очільник відділу стратегії вакцин EMA Марко Кавалері.

За його словами, підготовка до розгляду будь-яких перероблених вакцин, спрямованих проти нового штаму Омікрон, якщо в цьому виникне необхідність, йде повним ходом, але поширення домінуючого штаму Дельта має поки залишатися в центрі уваги у боротьбі з поточною хвилею пандемії.

Кавалері також сказав, що наразі жодних проблем не виникло внаслідок початку кампанії вакцинації дітей віком від 5 до 11 років у Сполучених Штатах, де понад 5 мільйонів осіб з цієї вікової групи отримали перше щеплення.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 9 грудня виявлено 268 114 267 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 5 295 146 смертей, одужали 241 319 923 особи.

Новий штам коронавірусу Омікрон вже став домінантним у Південно-Африканській Республіці та продовжує поширюватися.

Источник