Латвія передала до прокуратури справу про замах на прикордонника, у слідстві допомагали українці

До латвійської прокуратури передали для пред'явлення звинувачення кримінальну справу учасника організованої групи про замах на вбивство прикордонника у 2020 році. Фігурант — громадянин Латвії, ще кілька людей перебувають під слідством в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє мовник LSM із посиланням на Держполіцію.

Замах на вбивство співробітника Державної прикордонної охорони було скоєно в Даугавпілсі 6 листопада 2020 року. На прикордонника напали двоє осіб, які застосували сльозогінний газ і завдали кілька ударів молотком по голові та тілу. Жертві вдалося вирватися з рук нападників та викликати медичну допомогу. Того ж дня було розпочато кримінальний процес. Розслідування проводилося у співпраці з регіональними підрозділами та закордонними правоохоронними органами.

З'ясувалося, що злочин має ознаки змови та участю цілого міжнародного угруповання, що включало громадян Латвії, Литви та України. Слідство стало міжнародним та просувалося у тісній співпраці з українськими правоохоронцями.

Одного зі злочинців, громадянина Латвії, було затримано і потім взято під варту. Також повідомляється, що 13 травня проти нього було порушено окрему кримінальну справу за кількома статтями. Раніше він уже потрапляв до поліції у зв'язку з незаконним обігом алкоголю та тютюнових виробів, а також зберіганням, переміщенням чи збутом товарів, що підлягають митному оформленню на латвійській території.

Ще троє підозрюваних затримали на своїй території українські поліцейські. Таким чином слідство у справі, розпочатій 2020 року, триває, з'ясовуються решта членів організованої групи, їхня роль, а також особа, яка замовила вбивство прикордонника.

Як повідомляв Укрінформ, в іншій справі за підозрою у підготовці до вбивства державної посадової особи в Латвії наприкінці липня було затримано групу із п'яти осіб.

Фото з сайту Gorod.lv

Источник