Лідери низки країн підтримали план перемир’я у Газі від Байдена

Низка лідерів західних країн висловили підтримку трьохетапному плану встановленню миру в секторі Гази, який нещодавно опублікував президент США Джо Байден.

Як передає Укрінформ, про це вони написали у соцмережі X.

Низка країн висловили підтримку плану Байдена, після його оприлюднення та закликали погоджуватись на його умови.

Зокрема, підтримку плану висловив президент Франції Еммануель Макрон.

"Війна у Газі має припинитися. Ми підтримуємо пропозицію США для сталого миру, і також працюємо з нашими партнерами у регіоні задля миру та безпеки для усіх. (Необхідне — ред.) звільнення заручників, стале припинення вогню для того, щоб рухатися до миру і рішення з двома державами", – заявив Макрон.

"Пропозиція, опублікована президентом США – це нагода покласти край стражданням та почати рухатися до миру. Усі сторони мають нею скористатися", – заявив голова уряду Канади Джастін Трюдо.

Міністр ЗС Швеції Тобіас Більстрем також висловився, що усім сторонам ізраїльсько-палестинського конфлікту варто прийняти план, щоб зупинити бойові дії, звільнити заручників та почати закладати грунт для сталого миру та "рішення з двома державами".

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден оприлюднив у п’ятницю новий триетапний план Ізраїлю, підтриманий Штатами, щодо припинення вогню у секторі Гази та звільнення заручників.

Фото: ANSA/EPA

Источник