Лондон працює над збільшенням військової підтримки для України

Велика Британія працює над розширенням військової та економічної допомоги для України, заявив у неділю представник уряду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Речник прем’єр-міністра Боріса Джонсона зазначив, що прем’єр взаємодіє із союзниками для підготовки пакета підтримки України, про який буде оголошено найближчими днями.

Прем'єр-міністр Борис Джонсон здійснить поїздку по Європі в кінці цього тижня, щоб заручитися підтримкою для припинення протистояння з Росією. Припускають, що він відвідає країни Північної Європи та Балтії.

«Криза на кордоні України досягла критичної точки. Уся наявна у нас інформація засвідчує, що Росія у будь-який момент може спланувати вторгнення в Україну… — сказав речник Джонсона. — Ще є можливість для деескалації і дипломатії, і прем'єр-міністр продовжуватиме невпинно працювати разом з нашими союзниками, аби змусити Росію відійти від краю прірви».

Як повідомлялося, у четвер РФ та Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України.

Окрім того, Москва продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

Раніше Сполучені Штати закликали американців в Україні негайно виїхати через «посилену загрозу російських військових дій» проти України та коронавірусну ситуацію.

Источник