Мінфін США оприлюднив детальний список санкцій проти Росії

Нові антиросійські санкції США поширюються на суверенний держборг РФ, 44 фінансові установи, п’ять суден, а також кількох представників кремлівської еліти та їхніх родичів

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) мінфіну США, передає Укрінформ.

«OFAC вніс до списку санкцій дві фінансових установи, які мають вирішальне значення для забезпечення грошима російської оборонної промисловості, а також 42 їхні дочірні установи»,- зазначається в повідомленні.

Зокрема, це банки «Внешекономбанк» (ВЕБ) з портфелем $53 мільярди та Промсвязьбанк (ПСБ), а також їхні філіали. Вони вважаються найбільшими фінансовими установами, що надають послуги для збройних сил Росії.

Міністерство фінансів США також посилило обмеження на операції із суверенним державним боргом Росії, розширивши їх на торги облігаціями на вторинному ринку.

«Ці обмеження суттєво перекрили для РФ основне джерело залучення грошей. Такий захід створює навантаження на ресурси Російської держави та посилює ризик її здатності керувати своїми фінансами», — пояснили в американському відомстві.

Крім того, США ввели санкції проти п’яти суден під російськими прапорами. Серед них — суховантажне судно Baltic Leader (IMO: 9220639), танкери Linda (IMO: 9256858) та Pegas (IMO: 9256860), а також контейнеровози Fesco Magadan (IMO: 9287699) та Fesco Moneron (IMO: 9277412).

У вівторок Сполучені Штати також почали запроваджувати персональні санкції проти представників російської еліти, наближеної до Путіна, та членів їхніх родин. Першими у списках опинилися директор ФСБ Денис Бортніков із сином Олександром; голова банку ПСБ Петро Фрадков; перший заступник глави офісу президента РФ Володимир Кириленко та його син Сергій.

Нагадаємо, санкції міністерства фінансів США проти російських юридичних та фізичних осіб запроваджено на підставі указу президента Джо Байдена щодо реагування на агресію Росії проти України.

Источник