МЗС Росії запевняє, що Захід бреше про її плани щодо вторгнення в Україну

Москва звинуватила західні країни та ЗМІ в поширенні «безпрецедентної кампанії дезінформації» про можливе вторгнення Росії в Україну.

Про це передає Укрінформ з посиланням на CNN та МЗС Росії.

У заяві МЗС РФ, поширеній пізно у п'ятницю, стверджується, що Захід таким чином намагається, «відвернути увагу від своїх власних агресивних дій».

«Наприкінці 2021 – початку 2022 року світовий інформаційний простір зіткнувся з безпрецедентною за своєю масштабністю і опрацьованістю медійною кампанією, метою якої стала спроба переконати світову громадськість у тому, що Російська Федерація готує вторгнення на територію України», — заявило МЗС Росії.

На сайті міністерства опубліковано «деякі з найбільш яскравих фейкових публікацій в західних ЗМІ», які нібито свідчать про скоординовану інформаційну атаку, «націлену на підрив і дискредитацію справедливих вимог Росії щодо забезпечення гарантій безпеки, а також виправдання західних геополітичних устремлінь і військового освоєння території України».

Як повідомлялося, Росія продовжує стягувати військові сили до кодонів України, в окупований Крим, Білорусь та в Чорне й Азовське моря. Західні політики вважають вторгненням РФ імовірним вже найближчими днями.

Источник