МЗС Румунії засудило порушення повітряного простору країни російським дроном

Міністерство закордонних справ Румунії висловило рішуче засудження порушення повітряного простору країни російським безпілотником у ніч на 8 вересня.

Про це зовнішньополітичне відомство написало у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Злочинні російські БПЛА порушили повітряний простір Румунії під час атаки на українську цивільну інфраструктуру. Ми рішуче засуджуємо ці порушення і закликаємо Росію припинити безрозсудну ескалацію», — йдеться у заяві.

У відомстві додали, що Румунія вже поінформувала про інцидент союзників та НАТО і підтримує з ними зв’язок щодо інциденту.

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили ЗСУ зазначали раніше у неділю, що під час атаки на Одеську область група ударних безпілотників, запущених військами РФ, порушила повітряний простір Румунії.

Пізніше у Міністерстві оборони Румунії підтвердили, що під час чергової атаки РФ по Україні в ніч на 8 вересня російський дрон порушив повітряний простір Румунії. У відповідь два літаки F-16 ВПС країни вилетіли з 86-ї авіабази Борча для моніторингу за повітряною обстановкою.

Сили протиповітряної оборони України вночі 8 вересня збили 15 російських ударних безпілотників типу Shahed та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане засудив порушення Росією повітряного простору країни-члена Альянсу Румунії, внаслідок якого російський дрон залітав уночі на румунську територію.

Источник