Нідерланди планують відмовитися від використання російського газу до кінця року

Нідерланди планують припинити використання російського газу до кінця року, однак це буде непросто.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Нідерланди не хочуть більше використовувати російський газ і планують відмовитися від нього до кінця року, але, за словами генерального директора Shell Бена ван Бердена, це не так просто зробити”, — йдеться у повідомленні.

Європа хоче відмовитись від російського газу і збільшити споживання скрапленого газу. Але для цього європейським країнам доведеться закупити разом “120 млн тонн”, за словами ван Бердена.

“Це 30 відсотків ринку. Тоді вам доведеться купувати все, що не продається за контрактом”, — зазначив він.

Тому, на думку ван Бердена, ціни на енергоносії продовжуватимуть зростати, а зима буде нелегкою.

Нідерланди приєдналися до інших країн, що скорочують російські поставки на знак протесту проти вторгнення росії в Україну.

Уряд країни зосереджений на енергозбереженні, більш екологічній політиці та імпорті більшої кількості енергії з інших країн.

Нідерланди хочуть повністю зберегти або замінити російську частку свого газу до кінця року.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року росія повномасштабно напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Європейський Союз вжив економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремлівської «машини війни» до продовження війни.

Наразі ЄС опрацьовує шостий пакет санкцій, який може включати ембарго на постачання до країн ЄС російської нафти.

Источник