На американському сайті петицій збирають голоси за імпічмент Путіна

На американській онлайн-платформі петицій Change.org, ціллю якої є підтримка громадських ініціатив у світі, зареєстрували петицію про імпічмент президента РФ Володимира Путіна.

Як повідомляє Укрінформ, відповідна петиція була зареєстрована 26 лютого й у першу ж добу зібрала десятки тисяч голосів.

«Кілька днів тому, 24 лютого 2022 року, президент Російської Федерації Путін прийняв рішення напасти на сусідню мирну незалежну державу – Україну. Ця агресія нічим не мотивована, Україна ніколи не загрожувала та не могла загрожувати безпеці Росії. Обґрунтування, яке Володимир Володимирович надав громадськості, не витримує критики», — пояснив свою мотивацію автор Дмитро Ратнер.

Він вимагає ініціювати Державною думою РФ звільнення Путіна з посади президента Росії відповідно до статті 93 Конституції як винного у державній зраді та військових злочинах.

Як повідомлялося, платформа Change.org є некомерційною організацією, має понад 265 млн користувачів у всьому світі. Проєкт доступний 12 мовами та має представництво у 18 країнах.

Источник