Нафтобазу в Ростовській області не можуть загасити вже третю добу

Площа пожежі на атакованій українськими безпілотниками в неділю вранці нафтобазі в Ростовській області досягла 10 тисяч квадратних метрів, пожежу не можуть загасити третю добу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Місцеві портали повідомляють, що станом на ранок вівторка відкритого горіння вже не видно, однак у небо здіймаються стовпи чорного диму. Відповідно, небо над Пролетарськом, біля якого розташована нафтобаза, "виглядає моторошно".

У Пролетарському районі оголошено режим надзвичайної ситуації. Пожежу гасять понад 500 людей. Для боротьби з вогнем готують авіацію. У попередні дні вогонь намагалися гасити три пожежні потяги та 80 спеціальних машин.

Станом на вечір понеділка під час гасіння пожежі постраждав 41 пожежник, п'ятеро з них перебувають у реанімації. Сімох постраждалих евакуювали до Санкт-Петербурга.

Телеграм-канал Baza повідомляє, що площа пожежі на нафтобазі в Ростовській області збільшилася в кілька разів. Зараз горять 22 цистерни з паливом. Імовірно, вони горітимуть ще кілька днів. На місці пожежі йде постійна проливка між цистернами, щоб не допустити детонації.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 18 серпня дрони-камікадзе українського виробництва уразили нафтобазу «ФДКУ Комбінат «Кавказ» в районі н. п. Пролетарська Ростовської області РФ. Згадана нафтобаза працювала на ворожий ВПК та забезпечувала діяльність російських окупаційних військ.

Фото: Planet Lab

Источник