Напади хуситів у Червоному морі: США ввели санкції проти двох компаній і комерційних суден

Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти кількох компаній і комерційних суден, які забезпечували доходи для хуситів у Ємені, в тому числі, для їхніх нападів на цивільне судноплавство в регіоні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сполучені Штати продовжують вживати заходів проти незаконних іранських фінансових мереж, які фінансують хуситів і сприяють їхнім нападам», — заявив заступник міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон. 

Санкції введені проти двох компаній у Гонконзі і Об’єднаних Арабських Еміратах, пов’язаних з фінансовим посередником хуситів Саїдом аль-Джамалєм, який діє за підтримки іранського Корпусу вартових ісламської революції (IRGC-QF).

Крім того, OFAC вніс до санкційного списку чотири судна цих компаній. Наразі вони вважаються заблокованою власністю.

«Дохід від продажу цих товарів підтримує хуситів, а також їхні напади на міжнародне судноплавство в Червоному морі та Аденській затоці»,- зазначається в документі.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Сполучені Штати та Велика Британія завдали ударів по об'єктах у Ємені, пов'язаних із бойовиками-хуситами. Це перші удари по хуситах, відколи ті почали атакувати цивільні судна в Червоному морі наприкінці минулого року. Президент США Джо Байден заявив, що й надалі без вагань продовжуватиме удари по Ємену, «якщо це буде необхідно».

Источник