Посол Німеччини спростував, що його викликали до МЗС Росії через скандал із прослуховуванням

Посол Німеччини в Росії Александер Ламбсдорфф спростував повідомлення про те, що його викликали до МЗС РФ у зв'язку зі скандалом через прослуховування розмови німецьких високопосадовців.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

"Це було запрошення до розмови щодо різних тем двосторонніх відносин", – сказав він агентству dpa у понеділок, 4 березня.

Ламбсдорфф уточнив, що зустріч була запланована ще до публікації перехоплених переговорів щодо ракет Taurus.

Раніше росЗМІ повідомили з посиланням на джерела, що посол ФРН був викликаний до російського МЗС. Зазначалося, що Ламбсдорфф пробув у будівлі 1 годину 10 хв і залишив її, не відповідаючи на запитання журналістів.

Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що перехоплена розмова свідчить про "пряме залучення" Заходу до "конфлікту навколо України".

Як повідомлялося, російська пропагандистка Симоньян оприлюднила розмову німецьких офіцерів, у якій ті обговорювали нюанси можливого використання ракет Taurus в Україні. Міноборони ФРН підтвердило автентичність перехопленої розмови, але заявило, що проведе розслідування, в тому числі, щодо того, чи не були окремі частини розмови змодифіковані.

Канцлер Олаф Шольц назвав ситуацію "серйозною" і пообіцяв швидке розслідування.

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус розглядає скандал навколо перехоплених телефонних розмов офіцерів ВВС як "дезінформаційну атаку", спрямовану на дестабілізацію Німеччини і партнерів.

Фото: DW

Источник