Президент Італії заявив про готовність країни до нових санкцій ЄС проти росії

Італія підтримає без жодних вагань введення додаткових санкцій Євросоюзу проти росії через її вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ з посиланням на ANSA, про це заявив президент Італії Серджо Маттарелла у середу в ПАРЄ.

"Як заявив президент Серджо Маттарелла в середу, виступаючи перед Парламентською асамблеєю Ради Європи в Страсбурзі, Італія готова ввести можливі додаткові санкції ЄС проти росії через її вторгнення в Україну "без жодних вагань", — йдеться у повідомленні.

Коментуючи питання дотримання італійськими компаніями санкцій ЄС проти рф, Маттарелла заявив, що "система санкцій повністю діє в Італії".

За словами італійського президента, російська війна проти України також надає поштовх для європейської єдності. "Агресія росії надає додатковий імпульс єдності європейських країн і народів, які вірять у мир, демократію та повагу до міжнародного права і верховенства закона", — заявив він.

Італійський президента також заявив, що своїм "звірячим вторгненням в Україну" російська федерація "вирішила позиціонувати себе поза правилами, під якими вона сама підписалася".

Як відомо, з 24 лютого триває повномасштабне вторгнення в Україну російських військ. На боротьбу з ворогом піднявся весь народ України, який чинить йому потужний спротив.

Источник