Прокуратура Сеула оскаржила вирок главі Samsung у справі про шахрайство

Центральна окружна прокуратура Сеула оскаржила виправдувальний вирок голові Ради директорів концерну Samsung Group, спадкоємцю компанії Лі Дже Йону (відомому на Заході як Джей Й. Лі) за обвинуваченнями в махінаціях із курсами акцій і шахрайстві зі звітністю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Це означає, що справу слухатиме суд вищої інстанції.

Зазначається, що у листопаді минулого року прокуратура вимагала для Лі п'ять років ув'язнення разом із штрафом у 500 мільйонів вон (376 000 доларів США).

Однак Центральний окружний суд Сеула в понеділок виправдав Лі та інших посадовців Samsung.

Колегія з трьох суддів вказала на низку недоліків у справі, включаючи неприйнятні докази та відсутність доказів щодо намірів Лі або того, що Samsung і Лі ввели акціонерів в оману.

Лі заперечував свою провину, у листопаді він просив про можливість керувати Samsung «у часи підвищених геополітичних ризиків і технологічних збоїв».

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2017 року Лі вже був засуджений до п’яти років ув’язнення, але через рік вирок замінили умовним терміном. Згодом судовий розгляд відновили, і в січні 2021 року бізнесмена засудили ще до 2,5 років ув’язнення.

Лі Дже Йона заарештували за підозрою у виплаті концерном Samsung великих сум грошей компаніям, що належали довіреній особі колишньої президентки країни Пак Кин Хе в обмін на політичну підтримку злиття дочірніх компаній Samsung, що, на думку прокурорів, посилило б контроль сім'ї Лі над компанією. За інформацією прокуратури, хабарі склали близько 30 млрд вон (27,1 млрд дол.).

У серпні 2021 року бізнесмена достроково випустили на свободу.

Фото: SeongJoon Cho/Bloomberg

Источник