Путін розуміє, що серйозно пошкодує у разі подальшої агресії – Байден

Кремлівський лідер Володимир Путін добре розуміє наслідки для Росії за можливий наступ на Україну й намагання випробувати США й НАТО на міцність, а також усвідомлює, що серйозно пошкодує через це.

Таке переконання висловив у середу президент США Джо Байден під час пресконференції за підсумками року свого президентства, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що він (Путін – ред.) наразі не хоче повномасштабної війни – це по-перше. По друге, чи я думаю, що він випробовуватиме Захід, випробовуватиме Сполучені Штати й НАТО настільки серйозно, наскільки він може? Так, я думаю, він робитиме це», — наголосив Байден, давши зрозуміти при цьому, що не виключає вторгнення в Україну.

«Але я думаю, що він (Путін – ред.) заплатить за це серйозну й високу ціну. І гадаю, що він пошкодує», — наголосив глава Білого дому.

При цьому президент США підкреслив, що кремлівський лідер добре розуміє те, що нинішня ціна за вторгнення Росії в Україну буде набагато більшою, ніж РФ відчувала раніше.

«Мої розмови з Путіним – як би це сказати – ми не маємо проблем із розумінням один одного. Він без проблем розуміє мене, а я – його», — підкреслив у цьому зв’язку Байден.

Він зазначив, що наслідки для РФ будуть реальними та послідовними, й до того ж у військовому плані наступ на Україну не здаватиметься росіянам простою прогулянкою.

«У військовому плані вони (росіяни – ред.) мають набагато більшу перевагу відносно України, але вони заплатять високу ціну негайно, а також у найближчій, середньостроковій та довгостроковій перспективах, якщо вони це зроблять»,- зазначив Байден.

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент Байден виступив перед журналістами в Білому домі за підсумками першого року перебування на чолі Сполучених Штатів.

Источник