Путін переконує, що до армії РФ вступили 486 тисяч «добровольців» — другої хвилі мобілізації не буде

Російський президент Володимир Путін заявив, що в РФ не планується оголошувати другу хвилю мобілізації, оскільки в цьому нібито немає потреби.

Про це передає Укрінформ із посиланням на ютуб-трансляцію «прямої лінії», об’єднаної із щорічною підсумковою пресконференцією Путіна.

Президент країни-агресора заявив, що в рамках часткової мобілізації в Росії було призвано 300 тисяч осіб, 244 тисячі з них нібито зараз перебувають у зоні бойових дій, 41 тисячу звільнено «у зв'язку з досягненням граничного віку, по здоров’ю тощо».

За словами Путіна, після цього російська влада «перейшла до набору військових на контрактній основі». Станом на вчорашній день в росармію, як стверджує глава Кремля, вступили 486 тисяч «добровольців».

Як повідомлялося, так звану часткову мобілізацію в Росії було оголошено наприкінці вересня 2022 року. На початку листопада влада РФ заявила, що мобілізацію завершено, але юридично це так і не було оформлено, Путін не підписував указ про завершення мобілізації.

Після цього неодноразово з'являлися повідомлення, що влада може розпочати другу хвилю мобілізації.

Як повідомляв Укрінформ, американська розвідка оцінила втрати Росії на війні в Україні у 315 тисяч убитих та поранених російських солдатів, що становить майже 90% особового складу, який РФ мала на початку вторгнення.

Источник