Ракетні війська Ірану проводять військові навчання біля кордону з Іраком — Bloomberg

Ракетний підрозділ Збройних сил Ірану проводить військові навчання поблизу кордону з Іраком, щоб «поліпшити боєготовність» своїх сил у цьому районі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За даними місцевих ЗМІ, ці навчання розпочалися ще в п'ятницю поблизу прикордонних міст Касрешірін і Гіланегарб у західній провінції Керманшах, і триватимуть до вівторка.

Інформація про проведення військових навчань підтвердили після того, як місцеві жителі повідомили, що чули кілька вибухів.

Зазначається, що самі ж навчання відбуваються на тлі напруженості в стосунках із Ізраїлем через його війну в Газі та вбивство 31 липня лідера ХАМАС у Тегерані.

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня ізраїльська армія завдала удару по столиці Лівану Бейруту, в результаті загинув військовий керівник «Хезболли» Фуад Шукр.

Черед добу палестинське угруповання ХАМАС заявило, що у столиці Ірану було вбито лідера руху Ісмаїла Ханію, який прибув до Тегерана для участі в церемонії інавгурації президента.

Пізніше з’явилася інформація про те, що Ізраїль може зазнати кількаденної масованої ракетної атаки з Лівану та Ірану у відповідь на вбивство очільників Хезболли та ХАМАСу минулого тижня.

США відправили на Близький Схід винищувачі F-22 для стримування можливої ескалації насильства у регіоні.

Фото: gettyimages 

Источник