Росія може розмістити ядерну зброю поблизу США — NYT

У Росії натякають на можливість розміщення ядерних ракет поблизу території США, якщо країни Заходу не підуть на поступки в питанні розширення НАТО.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в недільній публікації The New York Times.

Зазначається, що президент Путін хоче розширити сферу впливу Росії у Східній Європі та заручитися письмовими зобов'язаннями США й НАТО про те, що Альянс не розширюватиметься за рахунок пострадянських країн. Інакше, говорили представники російської сторони в кулуарах перемовин, які відбулися минулого тижня, Москва вдасться до заходів, які гостро відчуватимуться у Європі та США.

Зокрема пролунали натяки — утім, не до кінця сформульовані — що ядерна зброя може бути розміщена неподалік узбережжя США, що до п’яти хвилин.скоротить час польоту ракет до Вашингтона.

Ці натяки, вказує NYT, збігаються з оцінками американської розвідки щодо ймовірних намірів Росії стосовно розгортання ядерних сил, зокрема тактичної ядерної зброї або нового арсеналу гіперзвукових ракет.

Крім того, зауважується в публікації, армія російських хакерів може посіяти хаос в електромережах Європи та США.

Водночас, коментує видання, все це може бути блефом Путіна — частиною кампанії залякування та способом привернути до себе увагу Байдена, який вважає основним суперником США економічно розвинений Китай, а не Росію.

Як повідомляв Укрінформ, у Європі відбулася низка дипломатичних заходів, на яких обговорювалися питання європейської безпеки та зниження напруженості навколо України, що виникла внаслідок концентрації російських військ. Переговори західних країн з Росією очікувано завершилися без зрушень.

Источник