Росія торік витратила на приховану пропаганду для населення пів мільярда доларів — розвідка

Росія у 2023 році витратила на створення пропаганди так званими "некомерційними" організаціями 58 мільярдів рублів – близько пів мільярда доларів.

Такі дані отримало Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

Як уточнили в ГУР, ідеться про формально не пов’язані з державою-агресором структури, які позиціонують себе як "автономні", а насправді виробляють на замовлення Кремля "патріотичний контент" для поширення в інтернеті: блоги, новини, фільми, серіали, відеоігри тощо.

Встановлено, що виділені Москвою кошти ці організації зобов’язувалися витратити на внутрішню пропаганду з метою формування лояльної до режиму Володимира Путіна громадської думки, виправдання збройної агресії проти України та впливу на свідомість російських військових шляхом глорифікації їхньої участі у війні.

"Збільшення витрат на приховану пропаганду для внутрішньої аудиторії може свідчити як про зниження рівня довіри до офіційних традиційних медіа держави-агресора, так і про спробу путінської диктатури взяти під контроль інтернет-середовище на росії", – вважають в управлінні розвідки. 

Як повідомляв Укрінформ, згідно зі звітом Інституту вивчення війни, розбіжності у пропагандистських наративах у Росії призводять до високих втрат загарбників.

Фото: ЕРА

Источник