Шольц представив нового міністра оборони ФРН

Канцлер ФРН Олаф Шольц вважає однією з найкращих кандидатуру Бориса Пісторіуса на посаду глави Міністерства оборони.

Так глава уряду прокоментував журналістам у Бранденбурзі своє рішення призначити міністром оборони ФРН міністра внутрішніх справ землі Нижня Саксонія, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я попросив Бориса Пісторіуса стати федеральним міністром оборони, він не лише друг і добрий політик, але й має дуже великий досвід у галузі політики безпеки, він дуже часто та тісно на своїй попередній посаді співпрацював з Бундесвером. Але також тому, що він має силу та рівновагу, які потрібні для такого великого завдання з огляду на переломні часи», — сказав Шольц.

Він висловив переконання, що Пісторіус є людиною, яка обізнана з тим, що відбувається у військах, розуміється з солдатами. Канцлер подякував майбутньому члену свого кабінету за те, що той швидко погодився на його пропозицію.

Шольц також подякував Крістіне Ламбрехт за роботу на посаді міністра і висловив повагу до її рішення піти у відставку.

Своє чергою Пісторіус подякував канцлеру за довіру. У коментарі, що транслювали новинні телеканали, він зазначив, що пропозиція очолити Міноборони була для нього дуже неочікуваною, часу на роздуми – мало.

«Це для мене надзвичайна честь — очолити це міністерство. Я усвідомлює масштаб завдань у ці часи… завдання, які стоять перед військами, — велетенські», — сказав Пісторіус і пообіцяв бути в тісному контакті з солдатами.

Майбутній глава Міноборони також підкреслив, що буде змушений «пристосовувати Бундесвер до нової ситуації, яка виникла у зв’язку із нападом росії на Україну… Я хочу зробити Бундесвер сильним перед часами, які на нас чекають… З першого дня я буду на 150% відданий цим завданням», — сказав Пісторіус.

Як повідомлялося, офіційна церемонія призначення Бориса Пісторіуса на посаду міністра оборони ФРН запланована на четвер. 

Пісторіус обіймав посаду міністра внутрішніх справ і спорту Нижньої Саксонії з 2013 року, до цього він був мером Оснабрюка.

Источник