Шольц в Ізраїлі визнав розбіжності з Нетаньягу навколо ситуації в Газі

Канцлер ФРН за результатами зустрічі в Тель-Авіві з прем’єр-міністром Ізраїлю констатував розбіжність поглядів на ситуацію в секторі Гази.

Про це Олаф Шольц розповів журналістам після переговорів з Беньяміном Нетаньягу, передає Укрінформ.

Шольц визнав, що в них з Нетаньягу різні погляди на можливу наземну операцію в місті Рафах.

«Стосовно перспективи, необхідно, щоб ми про це ще говорили. Ми не маємо однакових поглядів на це», — сказав він.

Канцлер зазначив, що на карту поставлене життя 1,5 мільйона цивільних, які знайшли в місті тимчасовий захист, — і військові несуть відповідальність за них.

При цьому він запевнив, що Ізраїль має право захищатися від ХАМАСу, «який більше не повинен мати змогу знову розпочинати таку діяльність, тому має бути можливість успішно боротися з ним».

Найголовнішим завданням на цей час Шольц назвав необхідність дуже швидко домовитися про тимчасове припинення вогню та звільнити заручників.

Значну увагу під час переговорів лідерів ФРН та Ізраїлю було приділено гуманітарній ситуації в Газі. Шольц зауважив, що нині докладаються зусилля для збільшення масштабів гуманітарної допомоги. Зокрема, літаки Люфтваффе доправили в регіон гумвантажі.

Це вже друга поїздка канцлера Німеччини на Близький Схід після 7 жовтня 2023 року, коли ХАМАС напав на Ізраїль. У суботу він перебував у Йорданії, де провів перемовини з керівництвом цієї держави.

Фото: bundesregierung.de

Источник