Шольц вимагає покарати російських загарбників за вбивства у Бучі

Росія має погодитися на зупинення війни, а ті, хто скоїв військові злочини, мають постати перед судом.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у неділю, передає Укрінформ.

«У містечку на північ від Києва, який ще кілька днів тому контролювали російські військові, виявлено тіла десятків розстріляних мирних жителів та імпровізованих поховань; вулиці завалені трупами, серед яких трупи жінок, дітей та людей похилого віку. Ми повинні розслідувати ці злочини, вчинені російськими військовими. Я вимагаю, щоб міжнародні організації, такі як Міжнародний комітет Червоного Хреста, отримали доступ до цих територій, щоб незалежно документувати звірства», — заявив канцлер.

Він нагадав, що війна в Україні триває шостий тиждень, її жертвами вже стали тисячі невинних українців і вбивства не припиняються.

Шольц закликав росію нарешті погодитися на припинення вогню і припинення бойових дій.

«Це страшна, безглузда і невиправдана війна, яка завдає багато страждань і нікому не приносить користі. Вона повинна зупинитися», — підкреслив він.

Шольц анонсував обговорення в колі партнерів і союзників подальші кроки, які «відчують путін і ті, хто його підтримують». 

«І ми продовжимо надавати Україні зброю, за допомогою якої вона зможе захищати себе проти російського вторгнення», — додав він. 

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, ведуть масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Источник