Штати про санкції ЄС: ми координуємо наші дії та продовжимо посилювати тиск на Росію

Сполучені Штати координують тиск санкцій на Росію з партнерами в Європейському Союзі, G7, а також з іншими країнами, та мають намір посилювати тиск на Путіна й переслідувати всіх, хто допомагає йому.

Про це заявив у понеділок речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми координували з Європейським Союзом ці санкції, як ми діяли з ЄС щодо санкцій від початку цього конфлікту»,- відповів представник американського відомства на прохання прокоментувати введення Євросоюзом 12-го пакету обмежень проти Росії.

Міллер зауважив, що Сполучені Штати продовжують працювати з ЄС, G7 та іншими партнерами по всьому світу, «щоби забезпечити посилення введених санкцій». Крім того, за його словами, продовжується робота щодо притягнення до відповідальності всіх, хто намагається обійти введені міжнародні обмеження.

«І ми будемо продовжувати це робити»,- наголосив представник Держдепу.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Європейський Союз оголосив про ухвалення 12-го пакету економічних та індивідуальних санкцій проти Росії, щоби «послабити російську машину війни». При цьому в ЄС підкреслили, що новий пакет має на меті завдати ще більшого удару по здатності Путіна до ведення війни, вражає ключові та прибуткові сектори російської економіки та значно ускладнює спроби оминати європейські обмежувальні заходи.

Источник