Штати відправлять на навчання до Кореї стратегічні бомбардувальники

США сьогодні застосують стратегічні бомбардувальники під час військових навчань у Південній Кореї.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це із посиланням на місцеві ЗМІ пише Reuters.

“Повітряні сили США розгорнуть стратегічні бомбардувальники В-1В під час американсько-корейських військових навчань у суботу після того, як протягом останніх днів КНДР провела багато випробувань зброї, протестуючи проти навчань союзників”, — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що спільні повітряні навчання тривають з понеділка та були продовжені на один день до суботи у відповідь на провокації КНДР.

“В-1В будуть вперше застосовані у американо-корейських навчаннях з 2017-го року. США з жовтня тримають на базі на Гуамі чотири таких літаки”, — стверджує Reuters.

Агентство нагадує, що Сеул сам звернувся до Вашингтона із проханням активувати розгортання “стратегічних ресурсів”, до яких входять авіаносці, атомні підводні судна та бомбардувальники великого радіуса дії, подібні на В-1В.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея випустила близько 80 артилерійських снарядів по морській прикордонній зоні у ніч на 4 листопада.

Напруженість між країнами зростає, оскільки Північна Корея здійснила рекордну кількість ракетних запусків цього року, включаючи щонайменше 23 запуски ракет лише в середу та запуск міжконтинентальної балістичної ракети у четвер.

Источник