Сьогодні у Британії голосуватимуть про довіру Джонсону

Консервативна партія увечері 6 червня проведе голосування щодо вотуму довіри лідеру партії й прем’єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Зокрема, саме голосування, яке стало можливим після збору необхідних 54 листів членів парламенту від партії Джонсона з вимогою провести голосування, відбудеться сьогодні з 20:00 до 22:00 (за київським часом) в Палаті громад, а оголошення результату очікується приблизно за годину після завершення голосування.

Для того, щоб Джонсона усунули з посади глави уряду, необхідно, щоб половина депутатів Консервативної партії у парламенті плюс один проголосували проти нього – нині ця межа дорівнює 180 депутатам.

«Прем’єр-міністр вітає можливість для депутатів висловити свою думку і нагадає їм, що коли вони об’єднані та зосереджені на питаннях, які важливі для виборців, то немає (в країні – ред.) більш грізної політичної сили», — заявив речник Джонсона.

Зазначається, що голосування щодо вотуму довіри главі британського уряду спричинене скандалом із вечірками у розпал локдауну під час пандемії COVID-19 у травні 2020-го за участю Джонсона. Також його оштрафували за святкування свого дня народження в будівлі Офісу прем’єра на Даунінг-стріт 10 у червні того ж року. Джонсон публічно вибачився за цей скандал, але відмовився залишати посаду.

Як повідомлялося, Джонсон очолює британський уряд із 24 липня 2019 року.

Источник