Спікер Джонсон після зустрічі з Байденом: Треба насамперед подбати про інтереси США

Спікер Палати представників США Майк Джонсон наполягає на тому, що питання кордону з Мексикою та уникнення шатдауну необхідно вирішити перед тим, як ухвалювати допомогу іншим країнам.

Про це він заявив після зустрічі з президентом США Джо Байденом у Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Дозвольте мені підкреслити: коли я прийшов сюди сьогодні, моя мета полягала в тому, аби висловити те, що я вважаю очевидною істиною – ми маємо спершу подбати про потреби Америки. Коли йдеться про інтереси Америки, ми маємо говорити насамперед про відкритий кордон», — сказав спікер.

Він зауважив, що провів зустрічі у Білому домі як у складі групи інших законодавців, так і у форматі тет-а-тет із президентом і назвав розмови «відвертими». При цьому Джонсон зазначив, що висловив свою думку про необхідність насамперед закрити кордон, у тому числі під час розмови з Байденом.

На друге місце серед пріоритетів для Америки спікер поставив фінансування уряду, щоб запобігти шатдауну. Джонсон запевнив, що це питання обговорюється в цілодобовому режимі, і він залишається оптимістично налаштованим.

«Була також дискусія про пакет з додатковими витратами (на потреби нацбезпеки США – ред.). Я чітко сказав президенту та всім присутнім, що Палата представників активно розглядає та вивчає різні варіанти щодо цього. І ми своєчасно вирішимо це питання», — зазначив Джонсон.

Однак він знову підкреслив, що першочерговим, на його погляд, завданням для США є гарантування безпеки кордону.

Спікер Палати представників обмежився цією заявою та не став відповідати на запитання журналістів.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден у вівторок провів зустріч із чотирма лідерами Конгресу для обговорення термінових питань, зокрема, надання допомоги Україні.

Фото: Getty Images

Источник