США можуть перекинути на Близький Схід додаткові бойові літаки — NYT

США розглядають перекидання на Близький Схід додаткових бойових літаків у відповідь на погрози Ірану атакувати Ізраїль, щоб помститися за смерть політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на американських посадовців, передає Укрінформ.

За словами чиновників, американські сили на Близькому Сході вживають "необхідних заходів" для підвищення боєздатності та захисту американських військових та союзників від будь-яких загроз з боку Ірану або угруповань, що підтримуються Тегераном.

Видання зазначає, що питання про те, скільки американських літаків буде направлено на Близький Схід, ще не вирішено. Їх перекидання поки що остаточно не схвалили вищі посадовці Пентагону, зокрема міністр оборони Ллойд Остін.

Джерела видання зазначили, що США хочуть "якнайшвидше надіслати потрібну кількість літаків", які допоможуть захистити Ізраїль, не створюючи враження ескалації конфлікту.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента США Джо Байдена переконана, що Іран збирається атакувати Ізраїль у відповідь на вбивство політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії в Тегерані, і готується протидіяти цьому.

Терористи ісламського руху "Хезболла" вночі обстріляли територію Ізраїлю. ЦАХАЛ відкрив вогонь у відповідь по Лівану.

Источник