США запровадили масштабний пакет санкцій проти Росії та інших країн

Уряд США запровадив санкції проти понад 250 осіб та організацій в Росії й у інших країнах, пов’язаних з повномасштабним вторгненням РФ в Україну, а також із допомогою російській стороні обходити введені раніше обмеження.

Про це йдеться в офіційній заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, передає Укрінформ.

«Держдепартамент вводить обмеження проти понад 100 юридичних та фізичних осіб, зокрема, причетних до ухилення від санкцій, посилення спроможності РФ вести війну проти України, а також розширення російського виробництва та експорту енергоресурсів»,- зазначається в повідомленні.

При цьому зауважується, що в списку санкцій опинилися організації, причетні до передачі військового обладнання та боєприпасів з КНДР до Росії.

Одночасно Міністерство фінансів запровадило санкції проти понад 150 фізичних та юридичних осіб, в тому числі міжнародних мереж, які Росія використовує для обходу обмежень, постачальників з третіх країн для військово-промислової бази Росії та фінансових установ.

У повідомленні американського мінфіну у цьому зв’язку зазначається, що санкції введені, зокрема, проти компаній та осіб у РФ, Китаї, Гонконгу й Пакистані, які сприяють у закупівлі технологій китайського виробництва росіянами. Крім того обмеження введені проти семи компаній в Туреччині, які забезпечували поставки в РФ підшипників, конденсаторів, чіпів, радіонавігаційних систем та іншої продукції, яка може використовуватися у військових цілях.

Санкції запроваджені також проти цілого списку компаній, що базуються в Об’єднаних Арабських Еміратах, Швейцарії, Сінгапурі, Киргизстані та інших країнах. Всі вони так чи інакше пов’язані з незаконними схемами постачань в Росію продукції, яку кремлівський режим використовує для посилення власної воєнної машини.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок ЄС оголосив про введення санкцій проти осіб та організацій, причетних до розробки й виробництва Іраном безпілотних літальних апаратів (БПЛА), які використовуються у війні РФ проти України.

Источник