США запровадили санкції проти 13 російських фізосіб і 21 компанії

США в четвер запровадили нові санкції проти росії через її вторгнення в Україну, націлені на технологічні компанії, щоб запобігти ухиленню рф від санкцій та купівлю нею критично важливих західних технологій.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву Міністерства фінансів США.

Відомство дозволило застосування санкцій проти аерокосмічної, морської та електронної галузей російської економіки.

Як зазначається, Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США внесло до санкційного списку 13 фізичних осіб і 21 компанію з росії. Зокрема, під обмеження потрапили підприємства "Сернія Інжиніринг", "Сертал", НДІ "Вектор", АТ "Мікрон" та інші.

Серед осіб, включених до списку санкцій, опинилися росіяни, пов'язані з компаніями, які потрапили під санкції.

«Росія не тільки продовжує порушувати суверенітет України своєю неспровокованою агресією, але й посилила свої атаки, завдаючи ударів по мирних жителях і населених пунктах. Ми продовжуватимемо націлювати на військову машину путіна санкції з усіх боків, поки ця безглузда війна не закінчиться», – заявила міністр фінансів США Джанет Єллен.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз, США, інші країни застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Источник