США запровадили санкції на торгівлю російськими діамантами

Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) ухвалило рішення про заборону імпорту певних категорій алмазів із Росії.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

Всього OFAC 8 лютого видало два рішення. Перше з них передбачає заборону імпорту непромислових алмазів, видобутих у Росії, незалежно від того, чи зазнали вони обробки у третій країні. Заборона набуває чинності з 1 березня 2024 року і спочатку поширюватиметься на непромислові алмази вагою 1,0 карат або більше, а з 1 вересня 2024 року — і непромислових алмазів від 0,5 карата.

Крім того, OFAC прийняв рішення про заборону з 1 березня 2024 року імпорту ювелірних виробів з діамантами та несортованих діамантів, які походять з РФ або експортовані з Росії.

Ці рішення прийняті на виконання зобов'язань G7 від грудня 2023 року щодо введення поетапних обмежень на імпорт алмазів, видобутих у Росії.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня 2024 року набрала чинності повна заборона на прямий імпорт з Росії до Європейського Союзу непромислових природних і синтетичних алмазів, а також ювелірних прикрас із діамантами.

Пізніше Рада ЄС представила доповнення до санкційного списку проти російських осіб та установ у зв’язку із агресією Росії проти України та включила до нього ще два суб’єкти, серед яких – найбільша в світі алмазна компанія з Росії.

Источник