Стали відомі подробиці збиття китайської повітряної кулі над США

У Сполучених Штатах розкрили деталі операції зі знищення китайської повітряної кулі, яку вважали шпигуном.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

Збройні сили США використовували винищувачі з авіабази Ленглі у Вірджинії, щоб збити китайську повітряну кулю о 14:39 у суботу.

За словами високопоставленого військового чиновника США, була використана одна ракета AIM-9X. Американські військові використовували літаки F-22, з яких її і випустили.

Тим часом ВВС Колумбії досліджують походження повітряної кулі, поміченої у своєму повітряному просторі.

Військово-повітряні сили заявили в заяві в п'ятницю, що координують дії з іншими "країнами та установами", щоб встановити походження повітряної кулі, яка вже покинула повітряний простір Колумбії після того, як її відстежила система національної оборони.

Об'єкт "не становив загрози національній безпеці та обороні, (або) авіаційній безпеці", — йдеться в повідомленні. Його виявили вранці 3 лютого на висоті понад 55 000 футів «у північному секторі країни, рухаючись із середньою швидкістю 25 вузлів», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента США вирішила відкласти поїздку держсекретаря Ентоні Блінкена до Пекіна після виявлення у своєму авіапросторі китайської повітряної кулі спостереження, яка зависла на великій висоті над ядерними об’єктами у штаті Монтана.

Источник