Таїланд легалізує одностатеві шлюби

Таїланд став першою країною в Південно-Східній Азії, яка легалізувала одностатеві шлюби після того, як у вівторок Сенат королівства схвалив законопроєкт про рівний статус шлюбів.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

Сенат переважною більшістю проголосував за прийняття законопроєкту після остаточного читання, 130 сенаторів проголосували "за". Лише чотири члени Сенату виступили проти законопроєкту.

Прихильники називають його "монументальним кроком вперед у боротьбі за права ЛГБТК+".

Законопроєкт все ще потребує схвалення короля, але цей процес вважається формальністю. Закон набуде чинності через 120 днів після його опублікування в королівському віснику.

Таїланд стане лише третьою країною в Азії, яка дозволить рівний статус шлюбів. До нього це зробили на Тайвані, який легалізував одностатеві шлюби в 2019 році, і в Непалі в 2023 році.

Законопроєкт надає ЛГБТК+ парам такі ж юридичні права і визнання, як і гетеросексуальним парам, включаючи права, пов'язані з успадкуванням, усиновленням і прийняттям рішень про охорону здоров'я.

Як повідомляв Укрінформ, цього року парламент Греції схвалив законопроєкт, що дозволяє одностатеві шлюби.

Також із 1 січня в Естонії набув чинності закон, згідно із яким шлюб можуть укладати двоє повнолітніх людей незалежно від їхньої статі.

Фото: Getty Images

Источник