Тайвань проводить військові навчання — відпрацьовують відбиття висадки китайського десанту

Тайванські військові проводять перші навчання з бойовою стрільбою на популярних серед місцевих та іноземних туристів пляжах північно-західної частини острова, розташованій найближче до Китаю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє тайванське інформагентство CNA.

У ході триденних тренувань, що розпочались у вівторок, військовослужбовці сил оборони проведуть серію польових операцій із відбиття спроб китайської армії висадити десант на пляжах Гуаньїнь та сусідньому Сішу, що приблизно за 50 кілометрів від столиці Тайваню міста Тайбей.

Військові з березня регулярно проводять протидесантні симуляції та навчальні заходи на цих ділянках узбережжя з великою кількістю готелей та зон відпочинку, проте цього разу вони вперше в історії застосують стрілецьку зброю і виконають бойові стрільби з гвинтівок та пістолетів.

Пляжі Гуаньїнь та Сішу відносяться до категорії «червоних», із найбільшим ризиком великомасштабної висадки китайських військ. Ще є «жовті» пляжі, з меншою імовірністю десантних операцій, та «блакитні», які вважаються непридатними для будь-якого виду десантування.

Підвищена увага захисту берегової ліні в цьому районі острова приділяється через її близькість до тайванського головного міжнародного аеропорту Таоюань та ключових державних установ у сусідньому Тайбеї.

Як повідомляв Укрінформ, Тайвань у суботу повідомив про активність китайських військових літаків і кораблів навколо острова, зокрема китайські літаки перетнули чутливу серединну лінію Тайванської протоки.

Фото: CNA

Источник