Туреччина відправила в Чорне море підводний човен

За двома фрегатами ВМС Туреччини в Чорне море послідував підводний човен ВМС Туреччини.

Про прохід човна через Босфор повідомив оглядач руху протокою Йорюк Ишик у Твітері, передає овідомляє Укрінформ.

«Вчора: підводний човен типу 209/1400 Gür ВМС Туреччини пройшов через Босфор у напрямку Чорного моря», — повідомив Ишик.

Yesterday: Turkish Navy type 209/1400 Gür class submarine transited Bosphorus towards the Black Sea. @egetulca pic.twitter.com/1ap6R2dfEy

— Yörük Işık (@YorukIsik) July 27, 2022

Як повідомляв Укрінформ, раніше два фрегати — Yavuz та Yıldırım ВМС Туреччини — пройшли через протоку Босфор у Чорне море.

22 липня у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії було досягнуто домовленостей про здійснення вивозу зерна та іншого продовольства з портів України. Зокрема було підписано дві дзеркальні угоди у тристоронньому форматі. Підпис від України поставив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, від ООН — генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, від Туреччини — міністр оборони країни Хулусі Акар. У такому ж форматі від росії угоду підписав міністр оборони рф сергій шойгу.

Сьогодні у Стамбулі відбулося офіційне відкриття Спільного координаційного центру, який займатиметься моніторингом руху «зерновими коридорами».

Источник