В Індонезії зафіксували перший випадок зараження Омікроном

В Індонезії зафіксували перший випадок зараження новим штамом коронавірусу, зараження виявили у прибиральниці в лікарні у Джакарті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press із посиланням на заяву міністра охорони здоров’я Індонезії Буді Гунаді Садікіна.

Повідомляється, що пацієнтка не має симптомів. Наразі її помістили на карантин до лікарні, у якій вона працювала. Цей відділ лікарні було створено ще у березні 2020 року для розміщення перших хворих COVID-19, які поверталися з-за кордону.

Зазначається, що міністр охорони здоров’я закликав громадян дотримуватися карантинних обмежень, включаючи масковий режим та дотримання фізичної дистанції. Він також підкреслив важливість проходити тестування на коронавірус та робити щеплення.

Станом на середу в Індонезії було зафіксовано 4,2 мільйона випадків зараження за весь час. Також за два роки пандемії від коронавірусу в країні померли більше як 143 000 осіб. Найбільший спалах хвороби в Індонезії спостерігався у липні, коли за один день зафіксували 56 757 випадків, і шпиталі були переповнені.

Як повідомляв Укрінформ, нове дослідження Гонконзького університету підтверджує, що Омікрон розвивається у 70 разів швидше у повітряних шляхах, що робить цей варіант коронавірусу набагато більш заразним, ніж Дельта.

Фото: РА

Источник