В Італії арештували майно підсанкційних російських олігархів на €140 мільйонів

Італія активно приводить у дію санкції ЄС, передбачають арешт майна та активів російських олігархів.

Про це повідомляє Ansa з посиланням на міністерство економіки та фінансів Італії, передає Укрінформ.

«На території Італії вживають заходів щодо замороження рухомого та нерухомого майна, яке належить російським суб’єктам, загальною вартістю 140 мільйонів євро», – заявили у відомстві.

Загалом під європейські санкції в Італії потрапили 680 осіб, із них 26 російських олігархів.

Зокрема, яхту Lena вартістю 50 млн євро, що належить другу Путіна, власнику приватної інвестиційної групи Volga Group Геннадію Тимченку, заарештували у Сан-Ремо. Також поблизу Сан-Ремо заарештували 65-метрову яхту Lady M співвласника ПАТ “Северсталь” Олексія Мордашова (№1 в російському списку Forbes за минулий рік). Під арешт потрапила і Villa Lazzareschi Олега Савченка вартістю 3 мільйони євро у провінції Лукка, що в регіоні Тоскана.

В Італії створено спеціальну групу, яка координує та контролює застосування запроваджених у ЄС санкцій, які передбачають заморожування фінансових активів, рухомої і нерухомої власності.

Як повідомляв Укрінформ, Мін'юст США створив робочу групу KleptoCapture, яка слідкуватиме за дотриманням запроваджених проти Росії санкцій. Порушників піддаватимуть судовому розслідуванню, а в разі неможливості арешту будуть накладати арешт на активи та конфісковуватимуть майно.

Фото: 

Источник