Ветеран британської армії збудував замок для реабілітації побратимів

Ветеран армії Великої Британії Майк Аллен збудував невеликий замок та заснував у ньому реабілітаційний центр, у тому числі для колишніх військових.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Майк Аллен, якому зараз 41 рік, служив у 2-му батальйоні Королівського валлійського піхотного полку британської армії. Він воював в Афганістані, а після повернення у нього розвинувся посттравматичний стресовий розлад, з яким стикається багато ветеранів війни.

Невдовзі після повернення зі служби Аллен опинився без даху над головою та якийсь час жив у власноруч збудованій хижі.

У 2019 році він разом з іншими ветеранами почав будувати замок у середньовічному стилі з каміння та дерева. Колишнім військовим допомагали фахівці з місцевої будівельної асоціації.

Зараз у замку, який розташувався у мальовничій місцевості серед пагорбів, діє благодійний проєкт Endex, яким керує сам Аллен.

Зазначається, що цей реабілітаційний центр надає притулок та допомогу не тільки ветеранам, а й усім, хто має проблеми з ментальним здоров’ям. Зокрема у замку відбуваються психологічні тренінги, діють різноманітні курси.

«У нас є діти з особливими потребами, дорослі з ментальними проблемами, проблемні учні. Тут збираються також різні гуртки, любителі спорту (маємо спортивну залу просто неба). А ще проводимо класи з медитації, йоги тощо», — поділився Аллен.

Фото: BBC

Источник