У Ємені загинули понад 2 тисячі дітей, завербованих повстанцями — ООН

Близько 1 500 дітей, завербованих єменськими повстанцями-хуситами, загинули у боях 2020 року, а ще сотні — наступного року. 

Як передає Укрінформ із посиланням на ВВС, про це свідчать дані доповіді Ради Безпеки.

У 300-сторінковому звіті йдеться про список із 1 406 завербованих хуситами дітей, які загинули на полі бою у 2020 році, та 562 — у період із січня по травень 2021 року.

Загалом у війні, що розпочалася у 2015 році, загинуло понад 10 000 дітей. Десятки тисяч дорослих також загинули внаслідок бойових дій, мільйони переміщених осіб опинилися на межі голоду.

Експерти заявили, що повстанці продовжують вербувати дітей, використовуючи літні табори та мечеті для поширення своєї ідеології.

Таких дітей вчать вигукувати гасла руху: "Смерть Америці!", "Смерть Ізраїлю!", "Прокляття євреям!", "Перемога ісламу!". Також в одному з таборів семирічним дітям показували, як чистити зброю та ховатися від ракетного обстрілу.

Як йдеться у звіті, повітряні удари по повстанцях з боку сил під керівництвом Саудівської Аравії, як і раніше, призводять до численних жертв серед цивільного населення.

Нагадаємо, в 2015 році в Ємені почалася громадянська війна між, з одного боку повстанцями шиїтського руху Хусітов, яких підтримує Іран, що контролюють столицю Сану і більшу частину найбільш населених півночі і заходу країни, з іншого – міжнародно визнаним урядом, що підтримується суннітською Саудівською Аравією, а також прихильники відокремлення півдня Ємену.

Фото: ЕРА

Источник