У Бразилії з-під варти звільнили майже пів тисячі учасників заворушень

Верховний суд Бразилії ухвалив звільнити з-під варти 464 особи, які були затримані за підозрою у причетності до штурму парламенту та інших державних установ.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

На думку Федерального верховного суду Бразилії, є переконливі підстави вважати, що ці особи скоїли злочини, зокрема спробу повалити уряд. Але у слідства поки що відсутні всі необхідні докази провини.

Тож до підозрюваних застосовано процедуру умовного звільнення — вони мусять носити електронні браслети на ногах, окрім того, їм заборонена активність у соцмережах.

Водночас під вартою залишаються 942 інших підозрюваних, затриманих після заворушень. Їм призначено безстрокове попереднє ув'язнення.

“У цих справах є докази того, що фігуранти винні в "тероризмі", створенні злочинної організації, спробі насильницького повалення правової держави та спробі державного перевороту”, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 8 січня тисячі прихильників ексглави Бразилії Жаїра Болсонару вдерлися у приміщення президентського офісу, Національного конгресу (парламенту) та Верховного суду через незгоду з результатами виборів.

Верховний суд Бразилії надав згоду на проведення розслідування щодо ймовірної причетності попереднього президента Жаїра Болсонару до підбурювання своїх радикально налаштованих прихильників до  нападів на держустанови.

Фото з відкритих джерел

Источник