У Британії ультраправі протестувальники підпалили готель, в якому проживають шукачі притулку

Під час акцій протесту, влаштованих ультраправими по багатьох містах у Великій Британії проти міграційної політики уряду, у Ротергемі група в неділю група осіб підпалила готель, де проживали шукачі притулку.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Independent.

Люди в масках зібралися біля готелю Holiday Express і вступили в сутичку з поліцією.

Нападники кидали цеглу по будівлі й розбили вікна, після чого спалахнула пожежа, що охопила перший поверх.

Прем’єр-міністр Кір Стармер у зверненні до нації сказав, що учасники насилля відчують на собі «всю силу закону». Він наголосив що поліція затримуватиме порушників, і їх буде притягнуто до відповідальності.

«Я гарантую, що ви пошкодуєте про те, що брали участь у цьому безладі – це стосується як безпосередніх учасників, так і тих, хто розпалював цю акцію в Інтернеті, а потім утік», – сказав Стармер, звертаючись до протестувальників.

За його словами, «це не протест, а організований, жорстокий бандитизм, і йому не місце на наших вулицях чи в Інтернеті».

У суботу ультраправі заворушення відбулися в Ліверпулі, Бристолі, Манчестері, Галлі, Белфасті, Стоку та інших містах. Поліція затримала півтори сотні учасників акцій.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу в кількох містах Великої Британії під час акцій протесту у зв'язку з загибеллю дітей унаслідок нападу у Саутпорті сталися сутички.

У британському Саутпорті 29 липня вранці зловмисник влаштував різанину у дитячому танцювальному клубі. Три дівчинки, 6, 7 та 9 років, загинули. Після цього у Мережі ультраправими активістами поширювалася дезінформація про підозрюваного.

Фото: Ioannis Alexopoulos — Anadolu Agency

Источник