У Європарламенті закликали припинити головування Угорщини в Раді ЄС

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан діє всупереч інтересам спільноти, тому головування його країни в Раді ЄС необхідно припинити.

Про це заявила очільниця ліберальної групи "Оновлення Європи" Валері Хаєр, повідомляє Укрінформ з посиланням The Guardian.

Хаєр закликала Європейську Раду вивчити усі можливі способи, щоб зупинити головування Угорщини.

Зазначається, що Угорщина почала головувати терміном на шість місяців з 1 липня. Водночас Віктор Орбан вже встиг спровокувати суперечки своєю так званою "мирною місією" та зустріччю з диктатором РФ Володимиром Путіним.

Хаєр звинуватила Орбана у підриванні позицій ЄС та діях, що суперечать інтересам євроспільноти.

"Настав час приборкати негідника Віктора Орбана, який головує в Раді ЄС, — заявила вона.

Як повідомлялося, після візиту до Києва Орбан відвідав Москву й Пекін, де намагався обговорювати «мирні ініціативи» щодо завершення війни в Україні.

Від початку «турне» угорського лідера політичне керівництво ЄС заявило, що під час таких візитів Орбан представляє виключно себе та позицію своєї країни і не уповноважений представляти інтереси ЄС.

Президент Володимир Зеленський на пресконференції у Варшаві заявив, що посередниками у мирних переговорах можуть бути лише ті країни, які можуть серйозно впливати на режим Путіна у військовому чи економічному плані.

Источник