У Китаї розбилась космічна ракета під час випробувань

Перший ступінь розроблюваної ракети компанії Beijing Tianbing Technology Co "Tianlong-3" відірвався від стартового майданчика та приземлився у горбистій місцевості міста Гун'ї в центральній частині Китаю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Компанія Beijing Tianbing Technology Co повідомила сьогодні, що перший ступінь її ракети Tianlong-3, від'єднався від стартового майданчика під час випробування через структурну несправність та приземлився в горбистій місцевості міста Гун"ї в центральному Китаї", — йдеться у повідомленні.

Згідно з заявою управління з надзвичайних ситуацій, частини ступенів ракети були розкидані в "безпечній зоні", але спричинили локальну пожежу. Пожежу вдалося загасити, ніхто не постраждав.

Двоступінчаста ракета Tianlong-3 — багаторазова ракета, яка розробляється компанією Space Pioneer, однією з невеликої групи приватних виробників ракет, що стрімко розвиваються.

За даними компанії Space Pioneer, перший ступінь ракети Tianlong-3 нормально пройшов гаряче випробування, але пізніше від’єднався від випробувального стенду через структурну несправність та приземлився в горбистій місцевості на відстані 1,5 км.

Як повідомлялося, у Китаї після запуску спільного китайсько-французького ракети-супутника SVOM в суботу перший ступінь ракети-носія впав у населеному регіоні.

Фото: Future

Источник