У НАТО не бачать ознак, що Росія хоче напасти на країну Альянсу

Заступник генсека НАТО Мірча Джоане заявив, що немає жодних ознак того, що Росія готується напасти на країну Північноатлантичного Альянсу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Agerpres.ro.

"Немає жодних ознак того, що Російська Федерація має намір напасти на країну-члена НАТО Румунію чи будь-яку іншу державу. І це є результатом потужності і сили нашого союзу. Ми є першим елементом стримування. Очевидно, що коли за кілька сотень метрів або за кілька кілометрів від вашого будинку, ви чуєте шум війни, очевидно, що це викликає у вас хвилювання, і очевидно, що це викликає тривогу. Я це розумію. Але немає ніякого ризику для Румунії, що вона буде втягнута в конфлікт або він пошириться на Румунію", — сказав Джоане.

Щодо частин безпілотників, знайдених на території Румунії, Джоане сказав, що немає жодних ознак наміру Росії завдати удару по Румунії.

"Очевидно, що Румунія проводить розслідування. І я переконаний, що в майбутньому все буде з'ясовано і представлено громадськості. Отже, перш за все, це не є навмисною атакою. Моє послання, як румуна, полягає в тому: будьте впевнені, що НАТО вживає усіх заходів для забезпечення захисту усього свого простору, в тому числі і Румунії", — сказав Джоане.

Як повідомлялося, українська влада заявила, що має докази падіння дронів типу Shahed на території Румунії під час масованої повітряної атаки Російської Федерації проти України в ніч із 3 на 4 вересня.

9 вересня Міністерство оборони Румунії повідомило про виявлення нових фрагментів безпілотника, подібного до тих, які використовували російські військові.

До МЗС Румунії терміново викликали радника-посланника посольства РФ у Бухаресті Олену Копніну та висловили протест у зв'язку з падінням безпілотників на території країни.

Фото: NATO

Источник