У Нідерландах поліція відкрила вогонь по фермерах під час протестів

У Нідерландах поліція відкрила вогонь по фермерах-трактористах, які мітингували проти планів уряду щодо скорочення викидів азоту.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS, правоохоронці зазначили, що відкрили вогонь, бо фермери спрямували свої трактори на автівки поліцейських та погрожували.

“Поліція відкрила вогонь і здійснила попереджувальний постріл відчувши загрозу від фермерів-протестувальників біля нідерландського міста Херенвен”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ніхто не постраждав, але поцілили в трактор. Троє осіб було затримано.

Наразі проходить розслідування щодо застосування зброї поліцією.

Також було затримано вісім осіб через протест фермерів, який вийшов з-під контролю біля будинку міністра природи та азоту. Минулого вівторка радикально налаштовані фермери прорвали поліцейський бар'єр біля її будинку, розбили поліцейську машину та розкидали гній.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах фермери продовжують мітинги проти екологічних планів уряду щодо скорочення забруднення повітря.

Фермери блокували розподільні центри супермаркетів по всій країні, а також дороги своїми тракторами та сіном, що призводить до заторів.

Протести фермерів тривають по всій країні вже кілька тижнів.

Уряд Нідерландів зобов'язав фермерів скоротити викиди до 70% у багатьох місцях біля природоохоронних територій, і до 95% в інших місцях.

Правляча коаліція виділила додаткові 24,3 мільярда євро на фінансування змін, які, ймовірно, змусять багатьох фермерів різко скоротити поголів'я худоби.

Фото: ANP

Источник